Épületgépészeti áruház, kivitelezés
2600 Vác, Rákóczi Tér 6.
06 27 315-949
  Főoldal |   rólunk |   akciók |   árlisták |   megújuló energiák |   képek |   referenciák |   linkek |   elérhetőség
Referenciák

Szokolya, 130 m2-es családi ház 9 KW Panasonic hőszivattyúval, hűtés, fűtés és melegvíz készítéssel.
Szokolya, 120 m2-es családi ház Panasonic T-CAP 9 kw-os hőszivattyúval,fűtés és melegvíz készítéssel.
Budapest, 100 m2-es családi ház fűtés korszerűsítése

Budapest, 100 m2-es családi ház fűtés korszerűsítése meglévő radiátoros fűtésre kötve, valamint melegvíz készítés Panasonic 9 kw T-CAP szuper csendes kültéri egységgel.140 m2-es új építésű családi ház Nőtincs

140 m2-es új építésű családi ház Nőtincs, teljes épületgépészeti kivitelezéssel, kazánházi hőközpont kialakítással. Beépítésre került egy 9 kw-os Panasonic T-CAP hőszivattyú, padlófűtéssel, mennyezet hűtéssel, 300 literes HMV tárolóval és 200 literes puffertárolóval.Fűtés korszerűsítés Nagymaros

Nagymaros, 90 m2-es családi ház radiátoros fűtéssel, kazánházi hőközpont kialakítással, 300 literes HMV tárolóval, Panasonic 9 kw T-CAP hőszivattyúval.Vác, új építésű családi ház

Vác, új építésű családi ház hűtés, fűtés és HMV készítés Panasonic T-CAP 9 kw-os szuper csendes hőszivattyúval.Új építésű családi ház Kosd

Új építésű családi ház Kosd. Hűtés, fűtés és melegvíz készítés Panasonic T-CAP 9 kw-os szuper csendes hőszivattyúval.Napkollektoros és hőszivattyús rendszer padló és falfűtéssel - Göd Aphrodite Hotel és Wellness Központ teljes gépészet.

Az épületegyüttes 1300 négyzetméter alapterületű, mely a kiszolgáló egységeket (Squash, Bowling, Fittness centrum), valamint egy 30 négyzetméteres medencét és egy 9 négyzetméteres súly gyógyászati fürdőt foglal magába. Az udvari részen egy 70 négyzetméteres úszómedence, 40 négyzetméteres élménymedence és egy 22 négyzetméteres gyerekmedence található. Mindezek energiaellátását 4 db 27 Kw teljesítményű Stiebel Eltron hőszivattyú látja el. A melegvíztermelés 8 tábla ( 20 négyzetméter ) Stiebel Eltron napkollektor segítségével történik. Tartalék energia szolgáltatására Remeha kazánok kerültek beépítésre. Az épület fűtési és hűtési rendszerét Uponor alacsony hőmérsékletű, korszerű padló, fal és mennyezetfűtés biztosítja. A szellőztetést Airvent típusú keresztáramú hűtő, fűtő légkezelő berendezés látja el. A rendszer a hűtéshez és a fűtéshez szolgáló energiát 16 db 75 m mélységű talajszondából nyeri, melyhez összesen 6000 méter Rehau 32-es szondacsövet használtunk fel.Napkollektoros és Hőszivattyús rendszer - Göd családiház teljes gépészete

A családi házban beépítésre került:
1 db Viessmann Vitocrossal 300-as 27 Kw teljesítményű kondenzációs kazán, amely csak biztonsági tartalékként szolgál, ugyanis a teljes fűtési energiát egy 27 KW teljesítményű Stiebel Eltron hőszivattyú, valamint 12 négyzetméter napkollektor biztosítja.
Az épület fűtése padlófűtés, falfűtés és mennyezetfűtés.
A hűtését korszerű passzív hűtésként a mennyezet és a fal biztosítja, amelynek a hűtési és fűtési energiáját a 7 db 75 m mélységű talajszondákból nyerjük.

Napkollektoros rendszer és hőszivattyú - Verőce családi ház teljes gépészet

A házban csak alacsony hőmérsékletű fűtési rendszer épült.
A nappali részen padlófűtés, míg a többi helyiségben Rehau padlófűtés és Rehau falfűtés kombinációja biztosítja a szükséges hőigényt.
Az összes elektromos berendezés intelligens ház autómatikáról üzemel, a fűtés szobánként szabályozható.
A fűtéshez szükséges hőenergiát egy Alphainnotec 16 Kw teljesítményű víz-víz hőszivattyú, valamint egy víztetes kandalló állítja elő. A fűtésrásegítést 4 tábla (10 négyzetméter) Stiebel Eltron márkájú
síkkollektor felhelyezésével oldottuk meg. Nyári viszonylatban a melegvíz termelésen kívül medence fűtésével akadályozzuk meg a kollektor kiforrását.

Napkollektoros és hőszivattyús rendszer - Verőce családi ház és apartmanház komplett gépészete.

Egy fantasztikus környezetben épülő csónaktárolós apartmanház, valamint egy családiház teljes gépészeti kivitelezését végeztük el.

Megoldandó feladatként jelentkezett a vezetékes gáz hiánya, amit PB tartállyal sem lehetett megoldani az esztétika miatt.
Ezért a hőszivattyús és napkollektoros rendszer mellett döntöttünk.
Előnyünkre vált, hogy a tulajdonos is egyetértett elképzelésünkkel, így került beépítésre a családi házhoz Stiebel Eltron gyártmányú Víz-Víz hőszivattyú 6 db 50 m-es talajszondával.
Az apartmanházhoz szintén Stiebel Eltron gyártmányú levegő-víz hőszivattyút építettünk be.
Mindkét épületnél rásegítés céljából napkollektorokat is elhelyeztünk.
Az apartmanház fűtése teljes egészében padlófűtés, de szobánként vezérelt.
A családiház fűtésepadlófűtés és falfűtés, melyet a Rehau rendszerével oldottunk meg.
Nyári időszakban az egész épületben passzív hűtés működik, melyet helyiségenként vezérelhetünk.
A passzív hűtéshez szükséges hűtési energiát a talajszondák biztosítják.Vác, Deákvári P1 társasház kazánház rekonstrukciója.

Egy 75 lakásos társasház tetőréri kazánházának korszerűsítése:
A 25 éve még nagyon korszerűnek számító 720 Kw összteljesítményű FÉG Vestal Modul kazánok lebontásra kerültek, melyek helyére 4 db Buderus 100Kw-os kondenzációs kazán került. A lecsökkentett teljesítmény ellenére úgy a melegvíz termelés, mint a fűtéshez szükséges energia maximálisan biztosította -20 fokban is az épület hőellátását. A nagyméretű tárolók és kazánok tetőtéri kazánházba történő installálását daru segítségével oldottuk meg.

1 év tapasztalat után már megállapításra került, hogy 2,2 millió forint megtakarítást eredményezett a beruházás, vagyis a teljes beruházási költség 4-5 év alatt teljesen megtérül,nem beszélve a jóval kisebb környezetterhelésről.

2009-ben folytatódott egy 95 és egy 125 lakásos társasház kazánházának korszerűsítése, amelynek eredményességéről későbbiekben fogunk beszámolni.Dunakeszi társasház geotermikus fűtés előkészítése

Az épület alapozása sávalapokkal a talajszerkezet miatt nem megoldható, ezért az alapozást cölöpök segítségével oldották meg.
250 db 500mm-es 14 m mélységű cölöp került beépítésre mélyfúrásos technológiával, amelyek vasszerkezetébe lett kialakítva az energiaszonda.
Az utolsó képen látható a kísérleti szonda készítése, ami a cég egyik saját találmánya.A váci baptista imaház teljes gépészete.

2 db Viessmann kazán (1db 65KW + 1 db 40 Kw)

Padló és radiátoros fűtés, keresztelőmedence fűtése külön hőcserélővel.